Nekaj časa se že nismo videli in verjetno se še ne bomo prav kmalu. Upam, da ste vsi vi in vaše družine zdravi in da se kmalu spet vidimo. Da pa vam ne bo dolgčas, sva vam pripravili nekaj dejavnosti, ki vam bodo krajšale dolge dneve, kjer moramo ostati vsi doma. Na naši spletni strani lahko starši preberejo marsikaj in vam pokažejo, največja dragocenost pa je, da ste skupaj. Tega nam je zagotovo primanjkovalo. Zabavajte se po svojih zmožnostih in ostanite zdravi!

1. GIBAJMO SE SKUPAJ
Vsak dan naredimo vsaj 10 počepov, 10 poskokov. Če je vreme ugodno pojdimo na kratek sprehod, da predihamo pljuča (zelo na kratko)!
2. IZVEDIMO EKSPERIMENT
Da si boste lažje predstavljali, kako pomembno je umivanje rok in higiena, si poglejte na povezavi posnetek:

TUKAJ

3. ZGODBA V SLIKI


Na fotografiji imate veliko sličic, ki so pomešane. Lahko jih razvrstite po vrstnem redu in skupaj z otroki pripovedujete zgodbo, lahko si izmislite vrstni red sličic in izmislite svojo zgodbo, lahko pa sličice zgolj opisujete: kaj vidite na njih…Na koncu lahko zgodbo zaigrate doma, kjer sodelujete vsi družinski člani.


4. IZDELOVANJE IZ ODPADNIH WC ROLIC
Ker smo sedaj doma in ne moremo kupiti ničesar razen hrane, imamo dovolj odpadne embalaže. Lahko izdelamo zanimive izdelke iz wc rolic, ki nam zapolnijo čas ali polepšajo mizo, polico. Izdelate lahko zajčka, piščančka ali kaj po svojem okusu.

Vzgojni tandem: Nada Rajtman in Sonja Vencelj

(Skupno 182 obiskov, današnjih obiskov 1)