Ob Svetovnem dnevu hrane smo se v naši skupini pogovarjali o pomenu lokalne hrane, ki jo zaužijemo. V vrtcu imamo vsak dan na voljo sveže sadje. Nekajkrat pa se nam je zgodilo, da nam je sadje ostajalo in vsi vemo kaj se zgodi s sadjem, če predolgo stoji. Z otroci smo se pogovarjali o tem, kako pomembno je, da hrane ne zavržemo, zato smo se odločili, da iz odvečnega sadja pripravimo sadne napitke. V skupino smo povabili vodjo kuhinje Vido Mihalič, ki nam je predstavila vse sestavine, ki potrebujemo za napitke. Otroci so bili presenečeni nad napitki, ki so jih poskušali.

Spoznali smo, koliko priprav je potrebnih preden dobimo končen produkt, zato imejmo primeren odnos do hrane, do tistih ki jo pridelujejo, ki nam jo pripravljajo v vrtcu in doma ter se pri jedi kulturno obnašajmo.

SLIKE DEJAVNOSTI OB SVETOVNEM DNEVU HRANE

Vzgojni tandem: Antonija in Romana