Spoštovani starši!

Vlada Republike Slovenije je dne 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih.

Po navodilih iz okrožnice MIZŠ, z dne 29. 3. 2021, se NUJNO VARSTVO organizira za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v:

  • sektorjih kritične infrastrukture (sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja, sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov (4. člen Zakona o kritični infrastrukturi; št. 75/17)),
  • zavodih s področja vzgoje in izobraževanja,
  • zavodih s področja socialne varnosti,
  • Slovenski vojski,
  • Policiji,
  • poklicnih gasilskih enotah

Odlok odloča, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi POTRDILA DELODAJALCA, kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi.

V času zaprtja vrtcev oziroma, ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva je za starše plačljivo.

Prosimo, da sporočite potrebo po nujnem varstvu s priloženim potrdilom, v skupino vašega otroka, do torka, 30. 3. 2021 do 14.00 ure.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

                                                                                  Ksenija Žuman, v.d. ravnateljice
(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)