»Zdravje je naše največje bogastvo«, pravi znani rek in ravno temu smo priča v teh dneh, ko razhajajo virusi. Prehrana otroka v predšolskem obdobju ima pomemben vpliv na zdravje.

November je mesec zdrave lokalne hrane in obeležitev Tradicionalnega slovenskega zajtrka, kar smo tudi mi v skupini Barvic in Malčkov vnašali v naše dejavnosti. Predvsem pa se posvečali skrbi za zdravje. Velik poudarek smo namenili na gibanju otrok, ki je otrokova primarna potreba. Obenem pa spoznavali ter okušali sadje in zelenjavo, veliko pili, se posvečali lokalni hrani, skrbeli za zdravje naših dojenčkov in spoznavali svoje telo skozi različna čutila.

Več dejavnosti si lahko ogledate v SLIKAH.

Ker so pridobljene navade v otroštvu popotnica za življenje, je naša skrb da otrok spoznava kaj potrebuje sam in druga živa bitja za življenje ter ohranjanje in krepitev zdravja – zdravo prehrano, pravilno osebno higieno, varno in spodbudno okolje, veliko gibanja in igre. Največ, kar lahko naredimo zase, ljudi okoli nas, za boljši svet je, da s skupnimi močmi preprečimo nastanek zavržene hrane in smo spoštljivi do nje.

Vzgojni tim skupin Barvice in Malčki.

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)