Tako kot drugod po svetu, smo tudi v našem vrtcu danes, z medgeneracijsko prireditvijo obeležili že 53. svetovni dan Zemlje.

Že vrsto let  sodelujemo v mednarodno uveljavljenem programu Ekošola, kjer otroke skozi vzgojno izobraževalni program ter aktivno udejstvovanje ozaveščamo o trajnostnem razvoju, o prehrani nekoč in danes ter zdravem življenjskem slogu. Skupaj spoznavamo pomen ločenega zbiranja odpadkov ter krogotoke za odpadne materiale iz vsakdanjega življenja,  osveščamo jih o podnebnih spremembah, ki so del našega vsakodnevnega življenja, pridobivamo znanje o gozdovih, spoznavamo pot mleka od kmetije do kozarca ter obravnavamo odgovorno ravnanje z rabljenimi in odsluženimi oblačili.  Z vsemi aktivnostmi in še več bi jih lahko našteli, ohranjamo mednarodno uveljavljeni okoljski znak ZELENA ZASTAVA.

Da je naše praznovanje danes bilo res  prijetno je poskrbela še narava, ko nam je po dolgem  muhastem aprilskem vremenu vendarle namenila prekrasen sončen dan. Naš kulturni program, ki so ga s folklornim plesom Medved v sadovjoki zaznamovali otroci folklorne skupine vrtca, so popestrili tudi člani pevskega zbora VDC Murska Sobota, enota Ljutomer in dijaki GFM Ljutomer, smer predšolska vzgoja. Vsem sodelujočim otrokom  Vrtca Ljutomer, predstavnikom Občine Ljutomer, svetnikom ter drugim nastopajočim gostom se v imenu Ekošole  zahvaljujemo, da smo lahko skupaj  ozavestili pomembnost ohranjanja okolja v katerem živimo.

Verjamem, da nam je vsem mar zdravje in verjamem v naše skupno zavedanje, da je potrebno ukrepati. Zato bodimo del sprememb kot posameznik, ta trenutek in skupaj ustvarimo generacijo otrok pripravljenih na podnebne spremembe.

FOTO

Zapisala: Ksenja Kosi Viher,

koordinatorica EkoŠole

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)