Letošnji evropski teden mobilnosti je potekal pod sloganom Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost. V vrtcu Ljutomer se močno zavedamo, kako pomembno je gibanje, hoja, kolesarjenje, skrb za zdravje in fit kondicijo. Raziskave kažejo, da otroci, ki se gibljejo več, hodijo peš in kolesarijo, dosegajo boljše rezultate, manj zbolevajo in so tudi v boljši fizični  kondiciji.
Ravno na prvi jesenski dan, smo se pridružili dejavnostim v mestu in pripravili Palčkov pohod z nalogami in sadno nagrado. Udeležili so se ga tudi osnovnošolci (prva triada) in tako smo prijetno opravili še naše prvo srečanje vrtca z OŠ. Na Glavnem trgu je bilo veliko delavnic, ki jih je pripravila Gimnazija Franca Miklošiča in plesna šola Urška. Otroci so plesali, likovno ustvarjali, se urili v prometnem znanju na cesti, odgovarjali na kviz…ter preprosto družili.
V vrtcu smo obeležili tudi 1. Dan brez avtomobila, kjer smo se vsi zaposleni potrudili in ta dan prišli v vrtec peš, s kolesom ali vsaj parkirali na oddaljenjem parkirišču. Otroci pa so k temu spodbudili svoje starše in ponosno povedali, da so se danes spomnili in prišli peš.

Dan pa se ni končal dopoldan. Popoldan smo skupaj s starši in otroki odšli na jesenski družinski pohod v Babji log ali na kolesarjenje do čistilne naprave. Vsak si je izbral svojo pot in v njej užival. Mali in veliki smo danes naredili vsak zase največ, saj smo se veliko gibali, družili in zabavali.

FOTO                                                                                     Zapisala: Nada Rajtman

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)