• Šolsko leto 2008/09

 

Z 9. slovenskimi vrtci sodelovali  v partnerstvu za kakovost. Skupaj z Gimnazijo in OŠ Cvetko Golar smo pripravili odmevno prireditev ob Dnevu Evrope v parku 1. slovenskega tabora. Zima je natrosila veliko snega, 11. junija je bila močna točka, ki je poškodovala tudi v vrtcu nekaj okenskih šip. Poletje je bilo vroče in ob koncu avgusta smo se veselili ob prvih trgatvah.

 

  • Šolsko leto 2009/10

 

Izvedli smo kar nekaj humanitarnih akcij za pomoč otrokom po svetu. Ob dnevu slovenskega medu v novembru je z nami zajtrkoval podžupan g. Klemenčič Jože. V maju smo pripravili zanimivo prireditev pred vrtcem in predali namenu novo večnamensko igralo. Sredstva za igralo smo zbrali s sponzorji in donatorji. FIT Slovenija nam je podelil naziv NAJ FIT VRTEC za leto 2009. Naše delo smo predstavili tudi v oddaji »Mulčki« RTV SLO.  Tudi v tem letu so bile velike vremenske spremembe, Slovenijo pa so pestile tudi velike poplave.

 

  • Šolsko leto 2010/11

 

2 starejši skupini otrok sta sodelovali na otroškem pustnem karnevalu na Ptuju. Vključili smo se v projekt »samoevalvacije« preko Šole za ravnatelje. 1 skupina je sodelovala v zanimivem projektu s področja varovanja narave »Veliki nemarni škorenj«. Osvojili smo prvo mesto na natečaju NAJBOLJ ŠPORTNI VRTEC. Na županskih volitvah je zmagala mag. Olga Karba. Udeležili smo se prvega športnega srečanja vrtcev Slovenije na Ptuju. S prireditvijo Tam, kjer smo doma v dvorani ŠIC Ljutomer, smo  s pesmijo in plesom  prikazali poučno zgodbo o Sapramiški.

 

 

  • Šolsko leto 2011/12

 

Med drugim smo začeli z integriranim učenjem angleščine v dveh starejših skupinah.  V decembru smo skupaj s starši pripravili odmevno predstavo Zimska pravljica v Domu kulture Ljutomer. Folklorna skupina Vrtca je prejela na festivalu Pika poka v Rogaški Slatini zlato priznanje, plesna skupina zaposlenih v našem vrtcu pa je uspešno sodelovala na kulturnem dnevu slovenskih vrtcev. Na igrišču smo namestili plezalno steno. V vrtcu smo gostili mlade prostovoljce iz 12. držav. Kljub »recesiji« smo ob podpori lokalne skupnosti brez posebnosti izvajali program predšolske vzgoje. Zima je bila suha, v februarju  so bile temperature do +20, tudi poletje je bilo zelo vroče.

 

  • Šolsko leto 2012/13

 

Šolsko leto je bilo pestro in zanimivo. Preko Zavoda za šolstvo smo se vključili v projekt bralne pismenosti. Skupaj z občino smo pripravili šesti dan Druženja in gibanja vseh generacij in dan aktivne mobilnosti. Prireditev je posnela tudi RTV SLO. Prejeli smo priznanje kot najbolj aktiven vrtec Pomurja ob tradicionalnem slovenskem zajtrku. Ob prireditvi Dežela cvetočih sanj in Dnevu ljubezni na igrišču vrtca  smo si zaželeli, da bi bili drug do drugega prijazni. 

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)