Ker se v skupini Muzikantov skozi celo šolsko leto pogovarjamo o zdravem življenjskem slogu (uživanje raznolike prehrane, sadja in zelenjave, piti veliko tekočine in nesladkanih napitkov, veliko se gibati na prostem in počivati), smo si danes pripravili zdravo malico.

Na zeliščni gredici smo si nabrali meto in meliso, ki smo ju dali v vrč z vodo, skupaj z rezino limone in si tako pripravili osvežujoč napitek. Z gredice smo si prinesli tudi drobnjak. Le tega so otroci z nožki narezali na manjše koščke in jih potem primešali skuti. Pri pripravi skutinega namaza z drobnjakom je tako  vsak malo pripomogel h končnemu izdelku in se tako naučili timskega sodelovanja.

Tako so danes otroci, namesto sadne malice jedli malico, ki so si jo pripravili sami. Za piko na i si je vsak otrok  kruh namazal sam. Iz njihovih ust je bilo slišati: ”Kako je slastno!” Tudi napitek – vodo  z okusom mete in melise, so popili ter želeli še več. To je bilo nepričakovano, saj so otroci vajeni piti bolj sladke napitke kot pa vodo.

FOTO

                                                                                             Valerija in Marjana

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)