Splošna knjižnica Ljutomer je tudi letos  organizirala pravljične dopoldneve za otroke pod hrasti v Parku 1. slovenskega tabora, katerih smo se z veseljem udeležili. Potekali so od srede 16. do petka 18.8.2017.

Prvi dan je, zaradi prevelike rose, bil izveden na terasi Doma starejših občanov Ljutomer. Pravljico o dveh pujsih za otroke sta pripravili Mirjana Mulec (Društvo za zaščito živali Pomurja) in Vesna Kitthiya (Studio Loščika). Sledila je ustvarjalna delavnica, kjer so otroci lahko iz gline oblikovali  živali in s pastelnimi barvami poslikali kamne.

Drugi dan so otroci prisluhnili 5 pravljicam, ki sta jih pripovedovali Irena Cerar in Ivanka Učakar (pripovedovalki Križnikovega pravljičnega festivala v Motniku)pod hrasti v Parku 1. slovenskega tabora.

Tretji dan pa sta knjižničarki Branka in Sandra pripravili otrokom  pravljico o zmaju iz ljutomerskega grba  in ljubljanskem zmaju, ki smo z zanimanjem poslušali v prijetni senci pod hrasti. Nato smo se preselili na teraso DSO Ljutomer, kjer je naš vrtec pripravil še ustvarjalno delavnico. Izdelali so si lutko na palčki – zmaja, ki so ga lahko pobarvali z voščenkami ali flomastri in nato s pomočjo vzgojiteljic pritrdili dele njegovega telesa (rep, krila, glava).

Otroci so bili zelo delavni, domiselni in vztrajni. Ob koncu delavnice smo vsi v en glas zarjoveli kot zmaji, zatem pa odšli vsak v svojo stran.

 

Vzgojiteljica Valerija Tretinjak

Foto utrinki…

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)