Gibanje je otrokova naravna potreba in predstavlja pomemben del njegovega vsakdana. Če se otrok veliko giba, se tudi dobro počuti, je bolj umirjen, bolje spi in je zadovoljen. Otrok z rednim in pestrim gibanjem spoznava lastno telo in njegove zmožnosti, uči se pravilne izvedbe različnih gibanj, navaja se na telesno obremenitev, sočasno razvija miselno zmogljivost ter oblikuje življenjske navade.

Ker je gibanje zelo pomembno in je prav, da ga vključujemo v naš vsakdan, so se danes tri skupine najstarejših otrok odpravile v športno dvorano ŠIC, kjer sta športna zveza Ljutomer in občinsko društvo prijateljev mladine Ljutomer pripravili gibalni dan v pravem pomenu besede. Pripravili so različne igre z žogo, poligon, športno plezanje, ples, elementarne igre in še veliko vsega, kjer so otroci urili ravnotežje, moč in koordinacijo. Športnega dopoldneva so se udeležili tudi otroci iz petih sosednjih vrtcev. 
Otrokom so dejavnosti bile zelo všeč, saj so določene tudi prvič preizkusili. Na koncu smo za vse opravljene naloge na postajah prejeli še medalje, se skupaj fotografirali in se odpravili nazaj proti vrtcu. Nekaj utrinkov iz današnjega dne si lahko pogledate v spodnji galeriji.

Za konec pa dodamo samo še to: Stara modrost pravi, da vzgajamo z zgledom. Zato se potrudimo in bodimo zgled otrokom. V življenje vključujmo prvine zdravega življenjskega sloga, kot so dovolj primernega gibanja, čim manj sedenja, kakovostno spanje in ustrezne prehranjevalne navade. Ob vsem tem pa ne sme manjkati pozitivna naravnanost, ki prežene slabo voljo in stres.

FOTO

Zapisala: Veronika Koščak

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)