IZVAJALCI:  DVE starejši skupini

KOORDINATOR: Kosi Viher Ksenja

POMOČ:  ZD LJUTOMER

 

Gre za celovit program namenjen vrtcem in šolam, ki ima za cilj otrokom in njihovim staršem posredovati temeljno znanje o pravilni negi zob in dlesni ter ustrezni uporabi pripomočkov za ščetkanje.

Namen programa:

·       Skozi različne dejavnosti in strokovno vodene vadbe želimo otrokom omogočiti, da se naučijo pravilne tehnike čiščenja zob ter se seznanijo z ustrezno izbiro in uporabo pripomočkov za ustno higieno.

·       Spoznavanje anatomije ustne votline bo otrokom omogočilo razumevanje vloge dlesni, jezika in ustnic ter kako ti elementi prispevajo k zdravju celotne ustne votline.

·       Z učenjem o nastajanju zobnih oblog in povezanih boleznih bodo otroci pridobili ozaveščenost o pomembnosti pravilne nege zob ter se naučili strategij za preprečevanje teh težav.

·       Na zadnji delavnici pa bodo otroci pridobili tudi znanje o zdravi prehrani, vključno s prepoznavanjem živil, ki so najbolj koristna za zdrave zobe, pa tudi tistih, ki se jim je bolje izogniti.

Program se izvaja skozi štiri delavnice, pri čemer se vsaka posveča posebnemu vidiku ustne higiene in zdravja zob. S strokovno vodenimi vadbenimi aktivnostmi in praktičnimi primeri otroci pridobijo dragoceno znanje o pravilni skrbi za svoje zobe in ustno votlino ter razvijajo zavedanje o povezavi med ustno higieno in splošnim zdravjem.

(Skupno 172 obiskov, današnjih obiskov 1)