V tednu od 11. do 17. novembra 2024  obeležujemo Teden slovenske hrane, ki spodbuja odkrivanje bogate tradicije slovenskih jedi in ključne prednosti lokalno pridelane hrane. Prednosti izbire lokalne hrane so, da je hrana iz lokalnega okolja  sezonsko dostopnejša. Sadje in zelenjava ohrani več vitaminov in zaradi bližine pridelave ni potrebe po uporabi konzervansov, manjša je uporaba embalaže, torej obenem varujemo tudi okolje.

Teden slovenske hrane spodbuja tudi k bolj trajnostnim in zdravim prehranjevalnim navadam. Krepimo tako zavedanje o pomenu in prednostih lokalno pridelane hrane ter oblikovanju zdravih prehranskih izbir od rojstva otrok naprej.

Tako smo v tem tednu tudi v najmlajših oddelkih spoznavali nove okuse, bogatili besedni zaklad, likovno ustvarjali, plesali ter se razveselili obiska čebelarja.

FOTO

Zapisala Ksenija Tušek

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)