KISANJE ZELJA V VRTCU

V okviru zdrave prehrane, smo v vrtec povabili gospo Matildo Kolenko. Prikazala nam je postopek kisanja zelja. Izdala nam je svoj domači preizkušen recept. Otroci so prikaz kisanja zelja vedoželjno spremljali, okušali so sestavine, zastavljali različna vprašanja, ter podajali lastna stališča in izkušnje.

Domači recept kisanja zelja:

1. Zelje naribamo.

2. Zelju dodamo narezano kutino, jabolka, kumino, posušene brinove jagode, ščep soli, lovorjev list, nastrgan hren in poper v zrnu. Po želji lahko dodamo tudi korenino ingverja, kardanom, zrnje koruze,…

3. Vse skupaj dobro premešamo.

4. Vsebino naložimo v vrečko, jo dobro zapremo in iz nje iztisnemo čim več zraka. V nadaljevanju vrečko prepikamo z zobotrebcem, da izpustimo še preostali zrak iz vrečke.

5. Tako pripravljeno vrečko položimo v vedro, jo obtežimo, damo na hladno in pustimo kisati najmanj en mesec (dokler zelje ne spremeni barve).

 

Oddelek na Ormoški 21

FOTO UTRINKI

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)