IMG_7625    ZAKLJUČEK BRALNEGA OSTRŽKA

Že vrsto let izvajamo program predšolske bralne značke – BRALNI OSTRŽEK, v katerega je vključenih šest starejših skupin. S tem projektom smo uresničevali zanimanje za knjigo kot kulturno vrednoto in kot vir informacij. Aktivno smo vključevali družine, kjer so otroci ob prebranih pravljicah, deklamacijah, ugankah in izštevankah osvajali besedni zaklad in razvijali govor ter oblikovali pozitivni odnos do knjige.
Zaključno prireditev Bralnega Ostržka smo imeli v četrtek, 18. februarja v Domu kulture. Ravnateljica je s pozdravnim govorom poudarila pomen branja odraslega otroku, kjer se spodbuja govorni razvoj, mišljenje, vpliva pa na splošno bralno pismenost, oblikuje pozitivni odnos do knjige in utrjuje medsebojne vezi. 95 otrok skupaj z njihovimi pedagoškimi delavkami je starše razveselilo z izvirnimi deklamacijami in izštevankami. Ta dogodek pa je obogatila knjižničarka Katja Kraljič iz OŠ Ljutomer, ki je otrokom prebrala knjigo z naslovom OTROKA, KI STA IMELA RADA KNJIGE. Osrednjo prireditev sta vodila junaka Pepe in Ostržek, ki sta otroke popeljala do zaključne podelitve nagrad, otroci so prejeli knjigo Pikina skrivnost.
Še enkrat se zahvaljujemo staršem za ves njihov trud in sodelovanje ter za čas, ki so ga namenili prebiranju knjig s svojim otrokom.
Zato naj zaključimo s citatom Jima Rohna “Vse knjige, ki jih bomo kadarkoli potrebovali, da bi postali tako bogati, tako zdravi, tako srečni, tako močni, tako prefinjeni in tako uspešni kot želimo biti, so že napisane.”
       

 FOTO                                                                                                                                                Zaposleni vrtca

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)