Tako, kot vsako leto, smo tudi letos v našem vrtcu namenili posebno  pozornost našemu planetu Zemlja, ki že 47. po vrsti praznuje svoj dan.

22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga praznujejo po vsem svetu z zavedanjem, da je naš planet živo bitje, katerega del smo tudi mi.V počastitev Zemlji smo pripravili pester kulturni program, kjer so otroci starejših skupin zapeli uvodno EKO-himno in veselo zaplesali. Da bi se medgeneracijsko še tesneje povezali in si dokazali, da nam je mar drug za drugega, so se nam s pesmijo pridružili še varovanci VDC Murska Sobota enota Ljutomer, dijaki Gimnazije Ljutomer – smer predšolska vzgoja, učenci OŠ Manka Golarja, pevska skupina iz DU Ljutomer in varovanci DSO Ljutomer v spremstvu prostovoljcev Krke Ljutomer. Prireditev smo zaokrožili z druženjem ob zeliščnih čajih in različnih zelenjavnih namazih in  ob ogledu celoletnih  dejavnosti na EKO plakatih.

V sklopu tega dne smo z ravnateljico g. Ksenijo Žuman načelu, častno posadili tudi lipo v našem vrtcu, ki smo jo prejeli v okviru akcije Čebelarske zveze Slovenije. Želimo si, da bi se v senci te lipe igralo veliko brezskrbnih in srečnih otrok ter se odvijalo še veliko prireditev v čast naši Zemlji.

Ne samo danes, ampak skozi vse leto se v vrtcu trudimo otroke vzgajati v duhu spoštljivega in odgovornega odnosa do živali, gozdov in narave nasploh. Pri vsem tem pa nas podpirate tudi vi starši, ki smo vam neizmerno hvaležni za sodelovanje  in podporo v vseh okoljevarstvenih humanitarnih akcijah. Da smo Zemlji lahko izkazali hvaležnost in se ji zahvalili za gostoljubje se zahvaljujemo vsem nastopajočim na prireditvi in tudi vsem obiskovalcem, ki so si vzeli čas in delili to prijetno sončno dopoldne z nami.

FOTO

Eko-koordinatorka  Ksenja Kosi Viher

(Skupno 340 obiskov, današnjih obiskov 1)