Zdravje je neposredno povezano s prehrano. Pomembno vpliva na zdrav telesni in duševni razvoj. Če dodamo gibanje, še bolj zmanjšamo dejavnike tveganja za zdravje. 

V vrtcu se zelo trudimo za zdravje otrok in pri skrbi za zdravje sodelujemo z vzgojitelji, starši, zdravstvenimi ustanovami oz. posameznimi zdravniki. Ob pojavo infekcijskih obolenj, upoštevamo navodila Inštituta za javno zdravje.

Za zdravo prehranjevanje skrbimo z načrtovanjem ustreznih jedilnikov, z izborom kvalitetnih, zdravju prijaznih uravnoteženih živil, zdravo in skrbno pripravo hrane.

Za sestavo jedilnikov v vrtcu skrbi vodja kuhinje Vida Mihalič v sodelovanju z NIJZ, OE Murska Sobota. S predlogi sodelujejo tudi strokovne delavke vrtca in otroci.

Jedilniki se načrtujejo mesečno in so na oglasnih deskah v garderobah in preko spletne strani vrtca, na vpogled staršem. Vsi otroci prejemajo tri obroke dnevno. Poleg tega imajo otroci dopoldne, pred dejavnostmi na prostem, še sadno malico. Ves čas je otokom na razpolago sadje in napitki.

Kuharice pripravljamo tudi dietno prehrano po navodilih pediatra. Sledimo smernicam zdravega prehranjevanja v vrtcih. Izobražujemo se o novostih na področju HACCAP ter ostalih aktualnih novostih.

Ob raznih prireditvah vrtca pa otroke in starše razveselimo z dobrotami iz naše kuhinje. Posebno se razveselijo slastnih palačink ali vaflov.

Ko gostimo zanimive predavatelje za starše in zaposlene (običajno v novembru in februarju), pripravimo kuharice za vse udeležence tudi nekaj iz vrtčevskega jedilnika. Ob tem rade pokramljamo s starši in gosti ter ponudimo tudi recepte.

Vsi zaposleni se zavedamo pomena predšolskega obdobja, zato se trudimo, da je bivanje otrok v vrtcu zdravo, varno in prijazno.

Za vaše otroke kuhajo: Irena, Karmen, Nina in Vida.

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)