Tematski sklop v mesecu maju je bil posvečen gibanju. Letos smo se prvič vključili v gibalni program Mali sonček, ki je razdeljen po starosti in barvah. Sodelujemo v modrem sončku, kjer se urimo v spretnostih in sposobnostih, ki bi se naj za to starost razvile do te mere, da lahko nadaljujemo na naslednjo gibalno stopnjo. Ker otroci potrebujejo gibanje in je to njihova osnovna potreba, smo res veliko časa namenili temu. Zdaj na koncu šolskega leta smo tudi preverili, kaj vse otroci zmorejo in ugotovili, da so otroci zelo spretni. Gibanje je nujno tudi doma, saj tako otroci pridobivajo različne izkušnje, ki jih v vrtcu ne morejo: splezajo na domače drevo, tečejo po domačem dvorišču, poganjajo poganjalca ali tricikel  na dolgi poljski poti…., vse to pridobijo in je dragoceno za optimalen razvoj.
V vrtcu splezajo na plezalo, se gugajo s prijateljem, vozijo po toboganu, hodijo v hrib in tečejo dol po hribu…Izkušnje otrok so dragocene. Ko padejo, se poberejo. Kadar se opraskajo, se rane zacelijo. Izkušnje ostanejo.
Gibalno aktivna družina je gibalno zdrava družina. Zdrav življenjski slog, skupaj z zdravo prehrano pa pripomore k celovitemu razvoju predšolskega otroka. Kaj vse smo počeli pa si oglejte v galeriji.

 

FOTO                                  Zapisala: Nada Rajtman

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)