POLICIST NA OBISKU

V vrtcu skupine čebelic nas je v petek, 18.4.2014 obiskal policist in oče naše Taje, Peter Plohl. V sklopu tematskega nam je predstavil svoj poklic, ob katerem se med drugim zelo radi igramo za policiste. 

Povabili ga smo v igralnico, kjer se nam je predstavil in predstavil svoje delo policista. Spraševal je veliko otroke, kaj oni mislijo in vedo povedati o policistih. Na njihova vprašanja je odgovoril in jim objasnil določene stvari. Njihova naloga je,da ljudi ne kaznujejo, ampak jih  tudi opozarjajo o varnosti v prometu. Prav tako nas je tudi opozoril na obnašanje v avtomobilu, da se je potrebno vedno pripeti in sedeti v avtosedežu. Obenem pa nas je opomnil na pravilno prečkanje po cesti.

Predstavil nam je tudi svoje pripomočke in uniformo. Otroci so zelo uživali, ko jim je predstavil lisice in njihovo uporabnost. Otroci so se pomerili v moči, da bi roki izmaknili, vendar vsem ni uspelo. Uniformo smo si dobro ogledali in poimenovali njegove barve, da smo lažje pobarvali pobarvanko o policistu, ki smo jo prejeli od njega v dar za pozorno poslušanje in sodelovanje.

Policista smo prosili, da nas pride še obiskat, ko bomo starejši, da si bomo ogledali še policijsko postajo in avtomobile. Do takrat pa se še bomo morali informirati o prometnih znakih in drugih stvareh.

V imenu vseh otrok in naju dveh se policistu Plohlu zahvaljujemo, da si je vzel čas in nam predstavil svoje delo in nam tako polepšal dopoldan.

FOTOGRAFIJE

vzg.Antonija Podnar in Stanka Kosi

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)