Ob koncu meseca maja so se najstarejši otroci našega vrtca, ki v jeseni stopajo v šolske klopi, udeležili 3-dnevnega plavalnega tečaja v Biotermah Mala Nedelja. Plavalni tečaj je prevzela in izvajala Plavalna šola ”DELFIN”.

S tečajem smo pričeli v ponedeljek, 28.5. in zaključili v sredo, 30.5.2018, katerega so otroci obiskovali v dveh skupinah. Otroci so bili zaradi tega zelo vznemirjeni. Zanje je že vožnja z avtobusom proti Mali Nedelji predstavljala veliko doživetje, kaj šele dejavnosti v vodi.

Plavalni tečaj je bil sestavljen iz naslednjih nalog za prilagajanje na vodo: potapljanje glave pod vodno gladino, gledanje pod vodo, pihanje mehurčkov pod vodo, lebdenje na vodni površini s skritim obrazom v vodo, drsenje na vodni površini z iztegnjenimi rokami pred seboj in glavo med rokami z obrazom pod vodo 5 sekund, plavanje s pripomočki in brez, skoki v vodo na noge in predvsem osnove za preživetje v vodi ter reševanje svojega vrstnika.

Ob koncu prvega plavalnega dne, je večina otrok te naloge že uspešno opravila. Sledilo je še utrjevanje, ponavljanje teh nalog v naslednjih 2 dnevih in seveda učenje plavanja –> pravilna tehnika za prsno plavanje, nekateri pa tudi že kravl.

Zadnji dan plavalnega tečaja se je pričel z uvodnim pozdravom plavalnih učiteljev in podajanjem navodil za delo v vodi. Sledile so še zadnje vaje v vodi pred ocenjevanjem plavanja. Vsi otroci, ki so se udeležili plavalnega tečaja, so ga uspešno opravili. Za konec je bila še zabava in prosta igra v vodi s plavalnimi učitelji (skoki v vodo po toboganu in skozi obroč, velika napihljiva blazina, plavanje s peno v zunanjem bazenu ”reka”).

Direktor Plavalne šole Delfin, g. Dadi je otroke na koncu nagradil še z brezplačno vstopnico za Bioterme, kjer bi otroci svojim staršem pokazali, kaj so se naučili na plavalnem tečaju.

Skupinske fotografije…                            Zapisala: Valerija Tretinjak

 

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)