Z otroki iz skupine ‘ŠKOLJKE’ smo danes šli na izlet. Od doma so si prinesli nahrbtnike, v katerih so bili sendviči in napitki ter se že veselili odhoda.  Ker  je  skupina  vključena v projekt  ‘KROŽNO GOSPODARSTVO – ODPADKI’,  katere  dejavnosti   se že izvajajo skozi  celotno šolsko  leto, smo  imeli v načrtu tudi obiskati  Zbirni  center Ljutomer.  Zato  smo  zadnje  dni, s pomočjo staršev, zbirali odpadne baterije, ki smo jih ponesli s seboj.

Dan je bil pravšnji za izlet. Vzeli smo nahrbtnike, pokrivala, vrečke z baterijami in se odpravili proti Zbirnemu centru Ljutomer. Da nam je pot hitreje minila, smo prepevali pesmice,  ki smo se jih učili.  Ob našem  prihodu nas je pri vhodu pričakal  g. Aljoša Leštan. Na kratko se je predstavil, opisal delo na zbirnem centru in komu je namenjen, nato pa nas je popeljal na ogled. Da ne bi nosili težkih nahrbtnikov, smo iz njih vzeli vrečke  z  odpadnimi baterijami ter jih oddali g. Leštanu, ki jih je spravil v  zabojnik z nevarnimi odpadki.

Otroci so zastavili vprašanja, kot so  npr.: kam gredo baterije, ki jih oni zberejo;  zakaj na centru rabijo bager – kombinirko;  kam peljejo zabojnike polne odpadkov; na katera jim je stric prijazno odgovoril. Po ogledu smo se zahvalili g. Leštanu za prijaznost in nove informacije ter se poslovili.

Kot se na vsakem izletu spodobi, je sledila pojedina v prijetni senci, kjer so otroci napadli sendviče in se z njimi okrepčali ter se osvežili z napitki iz nahrbtnika. Na izletu ni manjkalo sladkarij, ki so se delile med otroki samimi. S sabo smo ponesli tudi sveže nabrane češnje.

Ko smo si napolnili  ‘baterije’,  smo se počasi odpravili nazaj proti vrtcu.  Pot je potekala v  tišini, tu in tam je bilo slišati  le tihe pogovore v parih. Ob pogledu na vrtec, smo izlet zaključili še s pesmico  ‘Lotmerške čebelice’ in tako se je naš dan lahko končal.

FOTO

Vzgojni tim:

Valerija in Sinja

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)