Na oddelku B smo teden, od 13. do 17. novembra 2017, obeležili z dejavnostmi vezanimi na slovensko tradicionalno hrano. Z otroki smo ob fotografijah, didaktičnih igrah in risankah (Gosenica Tinka na kmetiji, Bojan, Čebelica Maja) spoznavali živali s kmetije in hrano ki jo pridelajo le-tam, analizirali smo zakaj je naša domača hrana zdrava ter da jo je potrebno spoštovati.

V torek smo odprli vrata naših igralnic in otroci so svobodno izbirali med dejavnostmi po skupinah na oddelku. V skupini Čebel so se otroci posvetili namizno-didaktičnim igram in gibalno-plesnim dejavnostim na temo čebel. V skupini Pikapolonic so otroci ustvarjalno preživeli čas ob plastelinu in kaširanju košev za ločevanje odpadkov ter v kuharskem kotičku, kjer so s simbolno igro prikazali pripravo zdravih obrokov hrane. V skupini Cekinčkov smo vzgojiteljice ob pomoči otrok pripravile vaflje z medom in zdrav medeni napitek z limono.

Sredino tedna nam je polepšal prihod čebelarja. Gospod Janez Vencelj nam je slikovito predstavil delo čebelarja, vlogo čebel v človekovi prehrani in v okolju nasploh. Otroci so okusili domač med, se posladkali z medenjaki in prisluhnili čebelarski himni.

Teden smo zaključili s  prepevanjem pesmi Čebelar (Lojze Slak: Čebelar) v atriju vrtca  Ljutomer  pod vodstvom vzgojiteljice Marije Prelog. Pridružila se nam je tudi županja, mag. Olga Karba in čebelar,  Janez Vencelj kot predstavnik Čebelarske zveze Slovenije. Nastop smo tudi posneli in bo objavljen na spletnem portalu YouTube. Vsekakor pa je petkovo jutro najbolj zaznamoval tradicionalni slovenski zajtrk, katerega sta s svojo prisotnostjo popestrili gospa ravnateljica, Ksenija Žuman in svetnica Občine Ljutomer, Nada Marinič. Otroci so se razveselili dobrot naših okoliških prleških kmetij. Tako smo zajtrkovali domač ržen kruh z maslom in medom, iz lončkov  je zadišalo domače mleko, za povrh pa smo se posladkali še s slastnimi rdečimi jabolki.

FOTO                Vzgojni tim oddelka B

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)