Tradicionalni slovenski zajtrk poteka ob dnevu slovenske hrane, vsak tretji petek v novembru. Ker pa je v letošnjem šolskem letu le ta zaradi epidemioloških razmer bil v vzgojnih zavodih v mesecu novembru odpovedan, se je izvedel na nadomestni termin v mesecu juniju -11. 6. 2021.

Današnji tradicionalni slovenski zajtrk je bil res nekaj posebnega. Ne le da smo se pogovarjali in zaužili živila tradicionalnega slovenskega zajtrka – kruh, maslo, med, mleko in jabolka, smo zajtrk opravili kar zunaj na prostem. V času zajtrka nas je obiskala tudi županja, mag. Olga Karba in gospa Karmen Lah, ki sta nam namenili par besed in nas presenetili s košaro daril. Za to se jim iz srca zahvaljujemo.

Po zajtrku so sledile dejavnosti, preko katerih so otroci spoznavali, zakaj je pomemben zajtrk, kakšne so prednosti lokalno pridelanih živil, seznanjali so se s postopkom od zrna do kruha, od čebele do medu, od zajtrka do zdravega življenja,…

Zapisala: Simona Štampar

FOTO

(Skupno 233 obiskov, današnjih obiskov 1)