Kot vsako leto, smo se spet družili mali in veliki umetniki, ustvarjalci in poznavalci likovne umetnosti.

18. likovna kolonija v organizaciji vrtca Ljutomer, se je zgodila na povsem novi lokaciji in sicer na prečudovitem ranču Jureš v Babincih. Ambient, poln likovnih motivov in idej je gostil kar 42 udeležencev, iz 13 vrtcev, od tega 26 otrok, v spremstvu mentoric in mentorja.
Sodelujočim smo najprej predstavili ranč kot ponujen motiv, likovne delavnice z materiali in tehnikami, nato pa jih prepustili užitkom ustvarjanja. Otroci so bili zelo sproščeni, motive so si izbirali tudi sami, ustvarjali pa so prav umirjeno in počasi. Tehnike, ki smo jih pripravili so bile: oglje, svinčnik, flomastri in barvanje s kredo, risanje z voščenko in slikanje z vodenimi barvami, slikanje s tempera barvami. Najbolj zanimivi motiv je bila vsekakor štorklja v gnezdu ob kapelici, sredi vasi Babinci. Veliko je bilo starih predmetov in nenavadnih vzorcev lesenih koles, vozov, sodov, posod, vrat…
Na koncu smo likovna dela razstavili in si jih ogledali. Po dobrem kosilu, ki so nam ga pripravile naše kuharice iz vrtca, nas je obiskal še gospod Vitomir Kaučič, akademski slikar in likovni pedagog, ki je strokovno ocenil  likovna dela otrok. Navdušen je bil nad njihovimi izdelki, nad motivi in bistvom ustvarjanja, to je natačno opazovanje narave, okolja v katerem smo bili. Čestital je vsem udeležencem in skupaj z ravnateljico vrtca Ljutomer, gospo Ksenijo Žuman, otrokom zaželel še več takšnih izkušenj. Našemu sklepnemu dogodku so se pridružile še druge ravnateljice in vodje vrtcev in sodelujočih šol in bile ponosne na svoje likovnike. Hvala vsem, ki so se naše “polnoletne” likovne kolonije udeležili tudi letos, posebej hvala gostiteljem, družini Jureš, ki so nam bili pripravljeni odstopiti za ves dopoldan spodbudno učno okolje, ki je bil temelj našega likovnega ustvarjanja. Želimo si še več takšnih dogodkov, druženj in predvsem ustvarjanja.

FOTO

Mentorice kolonije: Nada Rajtman, Stanka Kosi, Ingrid Štefančič, Anja Karba

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)