GIBANJE IN MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE V SKUPINI ”MUZIKANTOV”

 

Tudi letos poteka vseslovenski program SIMBIOZA GIBA od 21. do 25.09.2015.

 K temu programu tudi letos pristopa naš vrtec, saj je gibanje in medgeneracijsko druženje prioritetna naloga tudi v tem šolskem letu. Gibalne dejavnosti potekajo skozi ves teden, tako dopoldan kot tudi popoldan in k sodelovanju smo povabili različna društva ter skupine.

 Danes so se našemu vabilu odzvale članice Društva upokojencev Ljutomer in se pridružile naši skupini »Muzikantov« – otrok starih od 2- 4 let. Skupaj smo se dodobra razgibali, začenši z ogrevalnimi vajami, ki smo jih nadgradili s padalom, kar je bilo še posebej všeč našim gostjam, saj tega rekvizita še niso poznale. Za konec so še same predlagale vaje za ohlajanje z žogo, na vsesplošno veselje naših otrok. Nekateri pa so te minutke izkoristili za »razvajanje«, v obojestransko  zadovoljstvo.

 Na koncu so nas »pocrkljale« z otrokom najljubšo nagrado – bomboni, mi pa smo jim za slovo zapeli  vrtčevski himni: Lotmerške čebelice in Hojla Prleki ter poželi veliko navdušenje.

 Zelo smo uživali v tej urici druženja, tako majhni kot veliki in želimo si še več podobnih srečanj, saj nas bogatijo, osrečujejo ter obarvajo naše vsakdane.

 FOTO

Valerija Tretinjak

 

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)