V petek, 22.4.2016  je bil svetovni dan Zemlje, že 46. zapovrstjo. Namen tega je opozoriti na ranljivost in enkratnost našega planeta, na katerem živimo. V okviru tega smo v vrtcu pripravili pester kulturni program, ki smo ga izvedli v atriju vrtca.

Za uvod, so otroci starejših skupin, zapeli Eko himno ob glasbeni spremljavi vzgojiteljice Marinke Prelog. Sledil je pozdrav ravnateljice Ksenije Žuman, eko koordinatorice vrtca Ksenje Kosi Viher in županje mag. Olge Karba. K sodelovanju v kulturnem programu, smo povabili pevski zbor VDC-ja Murska Sobota, ki so se predstavili z 2 glasbenima točkama, ki ju je vodil g. Matjaž  Zajnkovič. Z Orffovimi instrumenti so nastopile dijakinje Gimnazije Ljutomer, smer predšolska vzgoja. Za konec pa se je predstavila še skupina otrok Melanije Rošker in Stanke Kosi z raznoliko točko Štirje letni časi.

Del našega poslanstva pa je širjenje okoljske vzgoje in odgovorno delovanje v smeri trajnostnega razvoja, saj je Zemlja naš skupni dom. Po končanem programu so si lahko ogledali razstavljene plakate z EKO vsebinami in dejavnostmi, ki smo in jih izvajamo skupaj z otroki.

Sledilo je druženje. Otroci iz predšolskih skupin so gostom, nastopajočim in gledalcem postregli z zdravimi zeliščnimi napitki ter namazi.

FOTO

Valerija Tretinjak

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)