OBISK ČLANIC DRUŠTVA UPOKOJENCEV LJUTOMER

V četrtek 18. aprila smo s skupino Pikapolonic, v vrtec povabili članice Društva upokojencev Ljutomer, ki se ukvarjajo z ročnimi deli in ohranjajo bogato tradicijo praznikov in praznovanj. Njihovega obiska smo bili zelo veselili. Žene so s sabo prinesle  vrečke, v katerih je bilo veliko zanimivega. Na samem začetku so nam pokazale svoje izdelke (različne oblike, velikosti in barve piščančkov). Za tem so nam povedale, da si bomo tudi mi izdelali vsak svojega piščančka, saj se velikonočni prazniki že nestrpno približujejo.

Tako smo zavihali rokave in veselo na delo. Vsak izmed nas, je dobil material za izdelovanje piščančka (kartonasti krožec in volno različnih barv). Ob delu smo se lepo zabavali in kaj hitro so nastali lepi izdelki, katere smo po končanem delu previdno odložili. Pri samem izdelovanju piščančkov, smo bili zelo ustvarjalni. Tako smo na koncu ustvarili zbirko velikonočnih izdelkov, kateri nam bodo popestrili velikonočne praznike. Navdihza vso to dogajanje pa so nam prinesli Velikonočni prazniki.

S članicami Društva upokojencev, smo doživeli nepozabne trenutke medgeneracijskega  druženja in jim tako popestrili dopoldan. Oboji smo se imeli lepo, kar je bilo razbrati iz naših nasmejanih obrazov. Obljubili smo si, da se naslednje leto spet srečamo.

 

Nada,  Dolores in otroci skupine Pikapolonice

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)