Te dni otroci najstarejših skupin spoznavajo pravila varnega obnašanja v prometu. Sodelujemo namreč v mednarodnem projektu Pasavček, katerega osnovni namen je spodbujanje pravilne in varne vožnje otrok z uporabo otroških varnostnih sedežev in varnostnih pasov.

Osrednja figura projekta je lik pasavček, ki na zabaven način opozarja otroke: Red je vedno pas pripet! Otroci spoznavajo prometne znake, pravila za pešce, na sprehodih uporabljamo odsevnike, prečkanje ceste na prehodu za pešce spremlja izrek: »dvignjena roka za varnost otroka«. Naučili smo se pesem o pasavčku, izdelali obešanke, ki nas opominjajo, da smo med vožnjo vedno pripeti z varnostnim pasom.

Osveščanje otrok s področja prometne  varnosti je pomembna za razvoj posameznikove prometne kulture, ki se praviloma oblikuje že od zgodnjih let naprej. Zato nas je ta teden obiskal g. policist s policijske postaje Ljutomer, ki nas je še dodatno podučil, kako se moramo obnašati, da bomo v prometu čim bolj varni. Spremljal nas je na sprehodu in nam razkazal policijsko postajo Ljutomer. Ustvarjali smo na temo pasavca, izdelovali bomo različna prevozna sredstva iz odpadne embalaže in slanega testa, izvedli gibalno uro prevozna sredstva in še kaj.

Čaka nas zanimiv in poučen teden.

 FOTO                                                           Vzgojni tim na Ormoški

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)