TEDEN TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA

V tednu od 17.11. 14 – 21.11.14 smo v vrtcu izvajali dejavnosti povezane s čebelarstvom, saj je konec tedna bil posvečen tradicionalnemu slovenskemu zajtrku.
Na oddelku C so otroci različnih starosti, od 2. – 6.let, zato so bile dejavnosti različne, prilagojene starosti in zmožnostim otrok. Prvi dan smo otrokom predstavili čebele na različne načine: z lutkami, preko LCD projektorja, preko pogovora, pesmi. Nato smo izvajali različne plesne in animacijske dejavnosti z naglavnimi kapami in ročnimi lutkami, spoznali ples Kranjske sivke, utrjevali in peli našo vrtčevo himno Lotmerške čebelice.
Knjižni kotički so bili obogateni s čebelarskimi zloženkami, slikanicami in zgodbami o čebelah, enciklopedijami o žuželkah. V skupini 3-5 let smo si šli ogledat čebelnjak pri OŠ Ivana Cankarja, nato pa ga likovno uprizorili s kolaž lepljenko. Starejši otroci so si izdelali skupni čebelnjak s čebelami. Najmlajši so pekli slastne medene srčke in si s tem razvijali finomotorične spretnosti. Izdelali pa so si tudi prav posebne čebelice iz majhnih kinder jajčk.
Vse skupaj nas je obiskal čebelar gospod Janez Vencelj, ki nam je zelo nazorno predstavil čebelarsko opremo, poklic čebelarja in nas presenetil s sladkim medom in medenjaki. Najstarejši otroci so si šli tudi ogledat kmetijo Žnidarič v Stročji vasi, kjer so iz prve roke spoznali in izvedeli vse o pristni domači hrani.
Zadnji dan smo vsi v vrtcu imeli prav poseben zajtrk, saj nas je obiskala gospa Karmen iz občine Ljutomer in z nami zajtrkovala pravi slovenski tradicionalni zajtrk: kruh, maslo, med, mleko in jabolka.

Vsako leto ta teden zelo hitro mine, otroci pa se ogromno naučijo in svoje znanje nadgradijo.

Fotografije 

Vzgojiteljice oddelka C

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)