VRTČEVIH 70 LET

Na sobotni prireditvi Vrtca Ljutomer smo zavrteli čas in se spomnili začetkov organizirane predšolske vzgoje v Ljutomeru davnega leta 1945.  V športni dvorani je vladalo praznično vzdušje, ki ga je popestril nastop godbe na pihala KUD Ivan Kaučič Ljutomer. Predstavniki sedmih generacij so ob zvokih fanfar prinesli v dvorano vsak svojo črko in številko – VRTEC 70. Na prireditvi so bili poleg staršev, dedkov, babic, tudi mnogi gostje iz celotne Slovenije. Vse navzoče je pozdravila ravnateljica Marija Pušenjak, čestitke ob prazniku  je vrtcu izrazila županja občine Ljutomer mag. Olga Karba, mag. Gregor Mohorčič v.d. direktorja direktorata za vrtce in šole na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport in predstojnica Zavoda za šolstvo OE Murska Sobota Irena Kumer.

 

V glasbeno plesnem nastopu je 9 skupin otrok in zbor Glasbene šole Ljutomer pod vodstvo Romane Rek ter spremljavi na harmoniko Štiberc Božidarja, prikazalo 7 značilnosti Ljutomera, po čemer smo prepoznavni v ožjem in širšem okolju: vaški grbi, klopotec, 1. slovenski film, 4 trgi, 1. slovenski tabor, konji in kvasenice.

Otroci so seveda ponosno zapeli tudi himno vrtca Lotmerške čebelice in pesem Hojla Prleki. Ob igranju na harmoniko  so vsi nastopajoči ob koncu tudi izpisali VRTEC 70.

Pred športno dvorano je bila tudi pogostitev za vse udeležence. Tudi zunaj je bilo veselo, sproščeno in praznično vzdušje kot se za tako visok jubilej spodobi.

Prireditev so nam omogočili mnogi sponzorji, donatorji, starši in prijatelji vrtca. Priprave na prireditev in tudi sama izvedba nas je povezala v želji, da bi vrtec še naprej opravljal tako pomembno poslanstvo.

 FOTO UTRINKI

                                                 MARIJA PUŠENJAK, RAVNATELJICA

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)