Otroci so noč preživeli mirno, polni novih informacij in pričakovanj. Za njihov pogum so si prislužili pohvalo in manjšo darilo.

Po zajtrku smo imeli lončarsko delavnico z Urško Ambrož, katera nam je predstavila poklic. Skupaj z njo so se odpravili na bližnji travnik nabrali rože in jih uporabili v svojih izdelkih. Otroci so uživali v svojih spretnostih in na svoj izdelek bili zelo ponosni. Svoje nahrbtnike smo napolnili z vodo in šli peš do vrtnarstva Brunec, ki nam je predstavil svoj poklic in njihove sadike. Otroci so uživali ob vseh teh barvah in vonjih, ki so nas obdajali. Otrokom smo približali čut za vrtnarjenje in s tem tudi pomen zdrave prehrane, ki si jo lahko pridelamo sami. Po kosilu smo imeli dovolj časa, da smo raziskali okolico Marijanišča in se igrali na igralih. Otroci so se vživljali v vlogo čebel in si naredili čebelnjak iz športnih rekvizitov ter ustvarjali v likovnem kotičku, kjer so si naredili krila in tipalke za čebele. Odnesli so si jih lahko domov, kot spomin na njihov pogum, kot je tudi sama čebelica Maja.

Ob vsem tem smo se med seboj zabavali, družili in okrepili prijateljske vezi. Preživeli smo dva čudovita dneva v zanimivem okolju, ki ga bodo otroci ponesli s seboj. Hvala vsem institucijam, ki so nam popestrila naš program in staršem za zaupanje otrok.

Zapisala: Antonija Podnar, koordinatorka programa

(Skupno 243 obiskov, današnjih obiskov 1)